i0 naplo  motto3  i0 server  i0 face  i0 youtube 

 
 
"Kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." (Lk 11,9)

50 mappában 1921 kép talalható.


1. Projektnapok a 7. a és 7. b osztályban

Az utolsó hét mindig projekthéttel zárul. Kedden Tibor bácsi szervezésében kenuzás volt a Kurcán mindkét osztályban. Jó hangulatú délelõttöt töltött együtt mindenki. A végén még fürdés is volt. Szerdán mindkét osztállyal kerékpározni mentem Magyartés felé. A 7.a osztállyal 22 km-t tekertünk. A 7. b osztállyal eljutottunk a magyartési zsilipig, ahol a Körösbe is megmártóztak, ugráltak a vízbe ruhástól a nagy melegben. 28,6 km-t tekertünk. Büszke vagyok mindkét osztály gyermekeire, hisz a távolságon kívül leküzdötték a nagy meleget és a szomjúságot is. Élménnyel tértek haza.

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.06.23
[12 db kép]


2. Évzáró 2024


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2024.06.23
[66 db kép]


3. Ballagás 2024


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2024.06.22
[56 db kép]


4. Tanárbúcsúztató


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2024.06.20
[54 db kép]


5. Olimpiai hangolódó


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2024.06.20
[50 db kép]


6. Díjátadó gála


Fényképezte:Niethammer Zoltán
2024.06.20
[21 db kép]


7. Hittanos kirándulás

Az idei hittanos jutalom kirándulás alkalmával a felsõsökkel Szegedre utaztunk. Az Agora Központban a Látványlaboratóriumot, a Színfényvesztõ szobát és a Számítógép Múzeumot - Informatika Történeti Kiállítást látogattuk meg. Az alsósokkal Szarvasra utaztunk. Az Arborétumban és a Bibliai Tanösvényen töltöttünk el egy szép napot szakvezetéssel, játékos feladatokkal. Megismerkedtünk Jónás prófétával, aki három napot töltött a cethal gyomrában. Ábrahám nyomában mi is a sziklából vizet fakaszthattunk. Bepillanthattunk a "Születés sátrába" is.

Szöveg: Nyíri Dániel
Fényképezte: Kukoveczné Nánai Olga, Gazda Rudolf, Nagypál Julianna, Bárány Sándorné, Nyíri Dániel
2024.06.07
[87 db kép]


8. Országos kötélugró diákolimpia

Szécsi Nóra 7.b osztályos tanulónk beszámolóját olvashatjuk a versenyrõl: 2024. június 1-jén került megrendezésre a Kötélugró Diákolimpia országos döntõje Nagykanizsán. IV.B korcsoportban indultam 2 versenyszámban. 30 mp gyorsaságival 2. hely, gyakorlattal 11. hely, és egyéni összetettben 5. helyezést értem el. Gratulálunk Nórinak!

Szöveg: Szécsi Nóra
Fényképezte: Szécsi Nóra
2024.06.06
[1 db kép]


9. Országos fitkid diákolimpia

Június 2-án került megrendezésre az országos fitkid diákolimpia Cegléden, melyen 4 fõs csapatunk is indult a korábbi országos selejtezõ után. Korcsoportonként ugyanazt a gyakorlatot kellett megcsinálniuk a csapatoknak. Most a dobogó 2. fokára állhattak fel a lányaink, de ez is egy remek eredmény számukra. Minden verseny egy újabb kihívás, újabb tapasztalatszerzés, útmutató ahhoz, hogy tovább fejlõdjenek. Csapattagok: Ujj Linett(4.b), Félegyházi-Török Zorka (4.b), Orosz Hedvig Iringó (2.a), Horváth Lili Szonja (4.a). Edzõjüknek, Szombathelyi Péternek köszönjük a felkészítést! Gratulálunk a csapatnak!

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia, Szombathelyi Péter
2024.06.06
[5 db kép]


10. Közbiztonsági akadályverseny

A Családsegítõ központ Barát László vezetesével megrendezte a közbiztonsági akadályversenyt. A 7. b osztályból 8 fõs csapattal vágtunk neki a város különbözõ pontjain elhelyezett állomásokra,ahol érdekes feladatokat kellett megoldanunk. Elsõsegély feladatok,tûzoltósági feladatok, Visit Szentes turisztikai központon a várossal kapcsolatos totót kellett kitöltenünk,kenuval kellett egy feladatot megoldani. A ligetben különbözõ moódokon, kellett célba dobnunk. Rendõrség által szintén totót töltöttünk ki, illetve Aletta egy kerékpáros feladatot csinált meg. Érdekes,izgalmas délelõttöt töltöttünk el együtt. A csapatunk az összegzés után 3. helyezést ért el, és értékes ajándékokat kaptunk. Kupa, oklevél, minden diák egy 2000 Ft-os Babilon könyvutalványt kapott, illetve a csapat egy 20 ezer forintos pizza utalványt nyert a Venezia pizzériába, melyet június 4-én kedden délután költünk el együtt. Csapattagok: Bertók Bajnok, Bertók Belián, Kis-Hajdú Janka, Weisz Aletta, Orosz Noémi, Kiss Károly, Szécsényi Ádám, Tokaji Kata. Köszönjük a remek szervezést! Gratulálunk a csapatnak!

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.06.06
[9 db kép]


11. Junior sportfesztivál

A Koszta József Általános Iskolában került megrendezésre a D60-Junior Sportfesztivál. A mi iskolánk is meghívást kapott a játékokra. Mind az 1-2., mind a 3-4 évfolyamból 20-20 gyermek vett részt a 7 állomásból álló különféle játékos feladatokból összetett sporteseményen. Elõször az 1-2. évfolyam játszott, majd utána a 3-4 évfolyam. Minden állomáson 10 percet volt minden csapat , forgószínpadszerûen váltakoztak a feladatok. A sportfesztivál lényege az, hogy egyidõben, több állomáson minél több gyermek megmozgatása a cél játékos körülmények között, ahol elsõsorban nem a gyõzelem a fontos, hanem változatos játékokat játszhassanak egymással a gyerekek, jól érezzék magukat játék közben. Illetve olyan gyerekekkel is jatsszanak, akiket esetleg nem ismernek. Diákjaink jól érezték magukat, kellemesen elfáradtak a másfél óra alatt. Köszönjük a lehetõséget!

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Szöllõsi-Lukács Adrienn, Dósai-Molnár Szilvia
2024.06.06
[9 db kép]


12. Országos Református Multimédiás Bibliaismereti és Komplex Tanulmányi Versenyt

15.alkalommal rendezte meg iskolánk az Országos Református Multimédiás Bibliaismereti és Komplex Tanulmányi Versenyt. A Föld témakörön belül a környezetvédelem is fókuszba került. A bibliaismeret mellett szövegértési és egyéb gyakorlati feladatokat is kaptak a versenyzõk. Az alsó tagozatos versenyzõk pl: ajándékot készítettek a Földnek. A versenyen 8 intézmény 30 csapata vett részt. Iskolánk eredményei: Ravasz Barnabás-Baranyi Péter- Nacsa Dénes 4.b osztály - 3. helyezés Baráth Enikõ- Kis-Hajdú Sámuel 6.a osztály-2.helyezés. Kis-Hajdú Janka és Orosz Noémi Hanna- 1.helyezés. Gratulálunk eredményükhöz és köszönjük a felkészítõk munkáját!

Szöveg:Nagypál Julianna
2024.05.29
[63 db kép]


13. DIÁKOLIMPIAI SIKEREK - TÁNCSPORT

Iskolánkat 3 tanuló képviselte a 2024. május 18-án megrendezésre kerülõ országos megmérettetésen, Kaposváron, ahol a népes mezõnyben a következõ eredmények születtek:
Junior I. páros standard kategóriában 2. hely - Mayer Gábor 5.b, Baráth Enikõ 6.a
Junior I. páros latin kategóriában 3. hely - Mayer Gábor 5.b, Baráth Enikõ 6.a
Junior I. szóló standard kategóriában DIÁKOLIMPIAI ORSZÁGOS BAJNOK: 1. hely - Mayer Gábor 5.b 9. hely - Farkas Regina 6.a
Junior I. szóló latin kategóriában 13. hely - Mayer Gábor 5.b 18. hely - Farkas Regina 6.a
Eredményeikhez gratulálunk! További sikeres versenyzést kívánunk!

Szöveg: Baráthné Stefancsik Katalin
Fényképezte: Baráthné Stefancsik Katalin
2024.05.22
[11 db kép]


14. Jubileumi hálaadó istentisztelet a Református Nagytemplomban

1993-ban kapta vissza iskolánkat a Magyar Református Egyház. Ekkor vette fel az egykori iskolaépítõ lelkész, tudós prédikátor, Kiss Bálint nevét. 2024. május 12-én a 30. jubileumi tanévünket ünnepeltük a Református Nagytemplomban. Városunk vezetõi, a fenntartó egyházközségek képviselõi, korábbi és jelenlegi lelkészeink, igazgatóink, pedagógusaink ill. családjaik ünnepeltek velünk. A visszaemlékezõ gondolatokat méltóképpen egészítette ki egykori és mostani diákjaink mûsora. Az ünnepség befejezéseként az erre az alkalomra készített emlékérmek átadására került sor. Ezúton is köszönjük Nt. Juhász Andrásnak, a Csongrádi Református Egyházmegye esperes lelkipásztorának és Nt. Gilicze Andrásnénak, a Szentes Felsõpárti Egyházközség lelkészének hozzánk eljuttatott levelét. Hálásak vagyunk az elmúlt 30 évben elért eredményeinkért és bízunk abban, hogy Isten gazdag áldása a következõ évtizedekben is elkísér minket.

Szöveg: Dimákné Sebõk Veronika
Fényképezte: Barna Péter Pontfotó
2024.05.17
[209 db kép]


15. "III. Fussuk le" futófesztivál

Idén is megrendezésre került május 12-én vasárnap Csongrádon az ország mondhatni egyik legjobb szervezésû, hangulatú versenye, melyen gyerekfutam is szokott indulni. Idénre beterveztem az alsós atlétáimnak ezt a programot, mert azt gondoltam egy pozitív mozgásélménnyel lesznek gazdagabbak. Aztán találkoztunk más KissBés diákunkkal is. A táv 750 m volt, minden alsós gyermek számára teljesíthetõ volt, minden versenyzõnk gyorsan célba ért. Minden gyerkõc kapott befutó érmet és apró kézmûves ajándékot, fagyi is volt a jutalom a rajtszám felmutatásával. Büszke vagyok a tanítványainkra, ismét ügyesek voltak! Szülõknek köszönöm, hogy elhozták gyermekeiket erre a versenyre.

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.05.16
[6 db kép]


16. Megyei kötélugró diákolimpia

Iskolánk tanulójánk, a 7.b osztályos Szécsi Nórának versenybeszámolóját olvashatjuk. Gratulálunk és sok sikert kívánunk! 2024. április 25-én került megrendezésre a Csongrád-Csanád Vármegyei megyei Kötélugró Diákolimpia Mórahalmon. IV.B korcsoportban indultam 2 versenyszámban. 30mp gyorsaságival 3. hely, gyakorlattal 2. hely, és egyéni összetettben 2. helyezést értem el. Az országos döntõre Nagykanizsán kerül sor június 1-2-án.

Szöveg: Szécsi Nóra
Fényképezte: Szécsi Nóra
2024.05.09
[3 db kép]


17. Határtalanul - Horvátország, Szlovénia - 5. nap

Minden jó programnak vége lesz egyszer. Gyorsan elérkezett a hazautazás napja is. Ma korábban keltünk, hogy idõben meg tudjunk reggelizni. A szokásos svédasztal várt minket. Majd szobáinkat rendbe rakva, bõröndjeinkkel a buszhoz indultunk. Közben még jobbra pillantva búcsút intettünk a tengernek, a gyönyörû panorámának és elköszöntünk a vacsoránál megismert szemtelenül barátkozó sirályoktól is. Kezdetét vette a mai programunk. Egy hosszabb utazás után Varasdra érkeztünk, és egy kiadós séta közben megtekintettük a Cilleiek, Frangepánok, majd Erdõdyek birtokában lévõ várat, amely ma múzeumként mûködik. Hallhattunk a Frangepán család életérõl, és arról, hogy a közelben lévõ varasdi fürdõ milyen népszerû volt az elõkelõségek körében. Ezután megcsodáltuk a belváros csodás épületeit, a hangulatos kis utcáit, ahol a járdán a különleges, rézbõl készült csatornafedeleket a város címere díszíti. Következõ, és egyben utolsó horvátországi célpontunk Csáktornya volt. Egy szépen gondozott parkon keresztül jutottunk a Zrínyi várkastélyba, ahol idegenvezetõnktõl újabb érdekes történeteket hallhattunk a Zrínyiek életérõl. Végül tiszteletünket tettük és elhelyeztük az utolsó koszorúnkat is Zrínyi Miklós, a Szigeti veszedelem szerzõjének emlékmûvénél. Kissé felfrissülve folytattuk utunkat a magyar határ felé. 1 5 körül még tartottunk egy rövid pihenõt Balatonlellén, átmozgattuk sajgó tagjainkat és Budapest felé vettük az irány, ahol a város határában elköszöntünk idegenvezetõinktõl, majd közel másfél órás út után érkeztünk haza. Köszönjük szépen a Bethlen Gábor Alapkezelõ Zrt.-nek, a Kárpáteurópa Utazási Iroda idegenvezetõinek és a két buszsofõrünknek, hogy igazán sok, szép élménnyel gazdagodhattunk.

Szöveg: Dimákné Sebõk Veronika – Gazda Rudolf
Fényképezte: Csó Jánosné – Dimákné Sebõk Veronika
2024.04.30
[122 db kép]


18. Határtalanul - Horvátország, Szlovénia - 4. nap

Egy pihentetõ alvás után 8-kor kezdõdött a mai napunk. Az étteremben bõséges reggelivel vártak minket, garantáltan senki sem maradt éhes. A mai nap elsõ állomása a Krk sziget volt, ahol már Omisalj kikötõjében állt a hajónk, a kapitány útra készen fogadott bennünket. Vendégszeretetük jeléül még üdítõvel is kínáltak, miközben megcsodálhattunk a tengerpart természeti szépségeit, gyönyörû épületeit, a hegyeket, áthaladtunk a Krk híd mindkét boltíve alatt, ahonnan a szállodánkat is láthattuk. A bátrabbak a hajó felsõ szintjén ülve gyönyörködhettek a kilátásban. A lágy szellõ simogatását élvezve töltöttük a másfél órás hajóutat. Azután a kikötõben lévõ ajándékbolt kínálatából mindenki elégedetten válogatott. Onnan utunk a Trsat várába vezetett, amely korábban a Frangepán család tulajdonában volt. A vállalkozó szellemûek még a római toronyba is felmentek. Majd Opatijába igyekeztünk, ahol városnézõ sétára indultunk. Elhaladtunk Ferencz József kedvenc rezidenciája és fürdõje mellett, amely jelenleg is ingyenes strandként mûködik. Itt jött el a várva várt szabadprogram ideje. A gyerekek kedvükre sétálhattak fél órányit a környéken. Nagy örömünkre mindenki visszatalált a megbeszélt helyre. Visszaérve a szálláshelyünkre vacsoráig még volt idõ egy kis tengerparti lazulásra, játékra, feltöltõdésre. A vacsorában ma sem csalódtunk, finomabbnál finomabb fogások közül válogathattunk. Vacsora után elõkészültünk a reggeli induláshoz.


Fényképezte:Dimákné Sebõk Veronika
2024.04.29
[99 db kép]


19. Fitkid diákolimpia

Csongrádon volt április 27-én a fitkid diákolimpia selejtezõje, melyen tanulóink is egy csapatot alkotva indultak képviselve iskolánkat. Korcsoportonként azonos gyakorlatot kellett bemutatniuk. Elsõként kvalifikálták magukat a Cegléden megrendezésre kerülõ országos megmérettetésre. Csapattagok: Orosz Hedvig Iringo (2.a) Ujj Linett (4.b) Félegyházi-Török Zorka (4.b) Horváth Lili Szonja (4.a) Gratulálunk versenyzõinknek! Sok sikert az országos versenyre! Edzõjüknek, Szombathelyi Péternek köszönjük a felkészítést!

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.04.29
[3 db kép]


20. Határtalanul - Horvátország, Szlovénia - 3. nap

Ma egy kicsit tovább aludtunk. Kiadós reggeli után, mindent összepakolva, megköszönve a kedves vendéglátást, útnak indultunk. 10 órakor átléptük Horvátország határát, majd a Mura, a Dráva és a Száva folyókon átkelve, alagútról alagútra (19) haladva elértük a tengert. Megcsodáltuk a vidék gyönyörû tájait, a havas hegycsúcsot, Horvátország legnagyobb repülõterét és ráláttunk a fõvárosra, Zágrábra is. Fél 3 körül megérkeztünk Rijekába (Fiume). Elsõ utunk a Felszabadulás téri emlékmûhöz vezetett, ahol idegenvezetõnktõl a város történelmérõl hallhattunk. Azután a kikötõbe sétáltunk, ahol magyar nyelvû feliratokat kellett keresni. A gyerekek gyorsan felfedezték, hogy többféle feliratú vasbak sorakozik a parton. (Schlick-, és Skull Mátyás-féle) A kikötõben egy kicsit megpihentünk és közben megtudtuk, hogy az ott található kikötõi teherdaruk Budapesten készültek. Különösen érdekes látványt nyújtottak a hatalmas, magántulajdonban lévõ, tengerjáró luxusjachtok. Majd megkoszorúztuk a kikötõ közelében Baross Gábor emléktábláját. Az õ nevéhez kötõdik a rijekai kikötõ kiépítése. Ezután az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Rt. székházához igyekeztünk, ahol egy közös fotót is készítettünk. Nagy örömünkre mára már szinte nyáriasra fordult az idõjárás, így jólesett a csodaszép belváros sétálóutcáin nézelõdni. Fél 6 körül érkeztünk a Krk-szigettel szemben lévõ Uvala Scott (Krajevica) Hotelbe. Elfoglaltuk a szobáinkat és alig vártuk, hogy lemehessünk a partra, mivel sokan még elõször látták a tengert. A bátrabbak még bele is merészkedtek bokáig. Este 7-kor svédasztalos, bõséges vacsora várt minket. A gyerekek közel 30-féle fogás közül választhattak, mint pl. levesek, sültek, halételek, tésztafélék, saláták, gyümölcsök, sütemények, puding stb., és korlátlanul fogyaszthattak sokféle üdítõital közül. Az este hátralévõ része pihenéssel, játékkal telik.

Szöveg:Dimákné Sebõk Veronika
Fényképezte:Gazda Rudolf
2024.04.28
[101 db kép]


21. Országos úszódiákolimpia

Budapesten a Gyarmati Dezsõ Sportuszodában került megrendezésre az "A" kategóriás úszódiákolimpia, ahol iskolánk felsõ tagozatos diákjai versenyeztek. Nem volt könnyû dolguk, hisz korcsoportjukban egy versenyszámban akár 70 versenyzõ is elstartolt. Fontos egy versenyen, hogy eddigi legjobb idejükön is javítsanak. Ez most nálunk nem annyira sikerült, de minden verseny egy mentális felkészülés egyben is majd a következõre, ahol tudnak jobb idõt úszni. Újabb tapasztalatokkal gazdagodtak én úgy gondolom. Dobogós eredmények most nem lettek, de Patyi Armand (6.a) 100 m-es gyorsúszásban 11. helyen zárt a 73 fõ mezõnyben, ami jónak mondható. Kiss Károly (7.b) 100 m mell 13. helyezés, mely szintén szép eredmény. További résztvevõk: Posztós Léna (5. b) 100 m pillangó 31. hely, 100 m mell 32. hely. Kiss Károly (7. b) 100 m gyors 32. Patyi Armand (6.a) 100 m hátúszás 21. Orosz Noémi (7.b) 100 m gyorson 68. lett.

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.04.28
[2 db kép]


22. Megyei atlétika diákolimpia

Szegeden került megrendezésre a megyei atlétika verseny egyéni számokban. Borult, esõs idõ volt, de mégis kedvezõ idõjárás. Néhány tanítványunk éremmel térhetett haza, ahol már atlétákkal is fel kellett venni a lépést. Eredmények: 300 m síkfutás: Bakó Zora 3. helyezés Vida Botond 6. helyezés 100 m -es síkfutás: Bárkai Roland 7. helyezés 4x100 m váltófutás: 2. helyezés Csapattagok: Vida Botond, Ökrös Zénó, Horváth Noel László, Bárkai Roland. Kislabdahajításban Mészáros Nimród az elsõ 8-ban végzett. Gratulálunk a versenyzõknek!

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.04.28
[3 db kép]


23. Határtalanul - Szlovénia, Horvátország - 2. nap

Korán kezdtük a mai napot. 7 órakor megreggeliztünk és a dobronaki domboldalon található Hancsik tanyára utaztunk. Hancsik József, a házigazda fogadott minket és bemutatta a tanyán készült különleges kézmûves termékeit. Felesége a pereckészítés rejtelmeibe vezetett be minket, mindenki elkészíthette a saját kis perecét. Elmesélték, hogyan is készül a híres muravidéki vágott zsír. Megtudhattuk, hogy a disznótök ledarált magjábó l115°C-on pirítva éri el a tökmagolaj gyönyörû sötétzöld színét. Majd közelrõl megismerkedhettünk a fürjekkel, most már meg tudjuk különböztetni a tiket a kokastól. Kiderült, hogy a fürjtojás mennyi csodás gyógyhatással bír, még a tinédzserek pattanásos bõrét is széppé varázsolja. Megkóstolhattuk a nyers és a füstölt fõtt fürjtojást és különbözõ pástétomokat. Közben kisült a perecünk és elkészült a „bogrács”, ami nem az edény, hanem az étel neve. Köretként hajdinakását szolgáltak fel, a desszert pedig lekváros kukoricamálé volt. Ekkor már mozdulni is alig tudtunk. Lehetõségünk volt a megkóstolt termékekbõl vásárolni is. Utunk a közelben lévõ Bakonaki-tóhoz mentünk, ahol egy rövid sétát tettünk a tó körüli energiaparkban. Innen a magyar – szlovén – osztrák hármas határhoz vezetett utunk. A kissé meredek hegyi úton feljutva megkoszorúztuk a Hármashatárkövet, mondtunk egy rövid imát. Azután a szállás felé vettük az irányt, ahol kiadós meleg vacsorával (húsleves, rántott csirkemell sültkrumplival) vártak minket. Élményekkel teli, csodás nap van mögöttünk.

Szöveg: Dimákné Sebõk Veronika
Fényképezte: Gazda Rudolf
2024.04.27
[135 db kép]


24. XIV. Jótékonysági Est

2024. április 13-án rendeztük meg iskolánk alapítványának, a Kiss Bálint Iskoláért Alapítványnak XIV. Jótékonysági Estjét. A hagyományokhoz híven most is a Megyeháza adott otthont ennek a számunkra nagyon fontos, szép eseménynek. Az Est megnyitásaként Szabó Zoltán Ferenc polgármester úr és Fehér Csaba Nagytiszteletû lelkész úr köszöntõ szavait hallhattuk, ezt követõen a 8. osztályosok angol keringõjét láthattuk, amit Busa Dóra, a Szilver Táncsport Egyesület pedagógusa tanított be a gyerekeknek. Majd elfogyaszthattuk a Kastélydomb Kávézó & Étterem által készített finom vacsorát, ami után kezdetét vette a hajnalig tartó tánc, amihez éppúgy, mint két évvel ezelõtt a Just Showband biztosította számunkra az igazán színvonalas zenét. Éjfélkor a tombolasorsolás során több mint 100 értékes ajándékkal gazdagodhattak a szerencsések. Az Est sikeréhez a résztvevõkön kívül számos vállalkozó és szülõ is hozzájárult, akiknek ezúton is köszönjük a felajánlott segítséget, tombolatárgyat és a pártolójegyekbõl befolyt összeget. Hiszen mindez jótékony céllal került megrendezésre. Az Est bevételeként összegyûlt 413 200 Ft-ot tanulóink tanulmányi munkájának támogatására, ehhez szükséges eszközökre, valamint szabadidõs és sportprogramok megvalósítására szeretnénk fordítani.

Szöveg: Dimákné Sebõk Veronika
Fényképezte: Balogh-Dezsõ Orsolya és párja
2024.04.27
[113 db kép]


25. XXIII. Országos Bibliai Történetmondó Verseny

"Mert Isten igéje élõ és ható..." Zsid 4,12 - Református Egyházunkban 2024 az élõ Ige éve. Ezért a XXIII. Országos Bibliai Történetmondó Verseny központi témája is az élõ ige. A gyulai döntõn az alábbi helyezések születtek: Farkas Ábel (1.b) 2. helyezés, Vígh Olivér (2.b) 3. helyezés, Gazsi Zétény (3.b) 5. helyezés, Dékány Gyula (4.a) 4. helyezés, Budai Albert (5.a) 5. helyezés. Gratulálunk! Felkészítõk: Cseh Lajosné, Almásiné Szaszkó Edit, Nagypál Julianna, Varga Emília, Nyíri Dániel

Szöveg: Nyíri Dániel
Fényképezte: Nyíri Dániel
2024.04.27
[9 db kép]


26. Határtalanul - Szlovénia, Horvátország - 1. nap

Miután könnyes búcsút vettek a szülõk a gyerekektõl Budapest felé vettük az irányt. Budaörsön felvettük a két idegenvezetõnket és meg sem álltunk Balatonlelléig, az elsõ pihenõig. 11-kor Pincénél léptük át a szlovén határt. Elsõ utunk a Muravidéken lévõ Dobronaki Kétnyelvû Általános Iskolába vezetett, ahol bepillantást nyerhettünk az ottani oktatásba. Egy kedves tanárnõ mesélt a mindennapjaikról, a kéttannyelvû oktatás lényegérõl. Azután Lendva belvárosába utaztunk, ahol a Makovetz Imre által tervezett Kultúrpalota elõtt elkészült a sokadik közös fotónk. Onnan átsétáltunk a barokk Szent Katalin plébániatemplomba, ahol kihasználva a templom akusztikáját, elénekeltünk egy szép zsoltárt. Majd a Bánffy-Eszterházy várkastélyba mentünk, ahol egy Lendváról szóló ismertetõ kisfilmet, Zala György emlékszobáját és egy néprajzi gyûjteményt tekintettünk meg. Ezután a lendvai szõlõhegyen lévõ Szentháromság kápolnát kerestük fel, ahol a kedves Marika néni Hadik Mihályról, a törökverõ hadvezérrõl mesélt, majd megnéztük a kápolnában található üvegkoporsóját. Végül Bajánsenyére érkeztünk a Határcsárda Panzióba. Itt finom vacsorával vártak minket (gulyásleves, palacsinta). Most pedig egy rövid sétára indulunk és megismerkedünk a környékkel.

Szöveg:Dimákné Sebõk Veronika
Fényképezte:Gazda Rudolf
2024.04.26
[130 db kép]


27. Országos diákolimpiai bronz érem küzdõsportban

Sarkadi-Szabó MARCELL 4. b osztályos tanulónk 2019 óta ûzi ezt a sportot, és 2 éve a CONTACT KICH-BOX és THAI-BOX Harmûvészeti egyesület csapatához tartozik mindszenti kirendeltséggel. Az egyesület színeiben indult a Diákolimpián, amit Békéscsabán rendeztek meg márciusban. A verseny egy országos bajnokság volt, ahol Marci 37 kg súlycsoportban, LIGHT-CONTACT kategóriában indult, és 3 . helyezést ért el. Ez volt az elsõ komoly versenye, amin megmérette magát. Köszönjük az edzõjének a felkészítést! További szép sikereket Marci!

Szöveg: Sarkadi-Nagy Réka (anyuka)
Fényképezte: Sarkadi-Nagy Réka (anyuka)
2024.04.24
[4 db kép]


28. Éremesõ a körzeti atlétika diákolimpián

Kétnapos atlétika diákolimpiára került sor a szentesi salakos pályán. Igencsak szélsõséges idõjárás volt mindkét nap. Szél, esõ és inkább kevesebb napsütés jellemezte e két napunkat. Azonban sikerült ezeket is és az ellenfeleket is leküzdenünk néhány esetben. Jó hangulatú verseny volt, a gyerekek is jól érezték magukat. A kevés gyakorlás ellenére, mert korai a szervezés idõpontja, azért szép eredmények születtek. Egyéni és csapat versenyben is vannak továbbjutóink a megyei versenyre, melynek Szegeden a SZVSE pálya ad otthont.

Eredmények:
2. kcs. fiú többpróba csapat 1. helyezés
Csapattagok: Bakó Zalán, Csendes Dávid, Faur Dávid Junior, Kósa Zalán, Kovács Zente, Vincze Vajk.

2. kcs. egyéni összetett többpróba fiú:
1. helyezés Csendes Dávid
3. helyezés Faur Dávid Junior.

2. kcs. lány többpróba csapat 1. helyezés
Csapattagok: Félegyhazi Török Zorka, Gráczer Dorka, Hars Zora, Horváth Lili Szonja, Kiss Emma, Varga Bori.

3. kcs. fiú többpróba csapat 2. helyezés
Csapattagok: Mayer Bence, Gyevi-Szabó Noel, Mészáros Nimród, Kiss Nikolasz Dávid, Csendes Ádám, Kósa Tamás.

3. kcs. lány többpróba csapat 3. helyezés
Csapattagok: Buleca Dorka, Tarr Zorka, Kérdõ Lia, Katona-Kis Dóra, Tarján Mira, Hatos-Szekander Sára.

4. kcs. fiú többpróba csapat 3. helyezés
Csapattagok: Bárkai Roland, Bertus Máté, Horváth Noel László, Lévai Szabolcs, Ökrös Zénó, Vida Botond.

Egyéni versenyszámok:
Kislabdahajítás:
2. helyezett Mészáros Nimród (3. kcs)
2. helyezett Dömsödi Martin (4. kcs)

Távolugrás:
1. helyezett Bakó Zora (4. kcs)

100 m -es síkfutás:
3. helyezett Bárkai Roland (4. kcs)
4. helyezett Ökrös Zénó (4. kcs)

300 m-es síkfutás:
1. helyezett: Bakó Zora (4. kcs)
3. helyezett Vida Botond (4. kcs)

3. helyezett: 3. kcs. 4x100 m-es síkfutás
Csapattagok: Mayer Bence, Gyevi-Szabó Noel, Csendes Ádám, Mészáros Nimród.

1. helyezett: 4. kcs. 4x100 m-es síkfutás
Csapattagok: Ökrös Zénó, Vida Botond, Horváth Noel László, Bárkai Roland.

Gratulálunk a versenyzõknek!
Felkészítõ: Dósai-Molnár Szilvia

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.04.19
[20 db kép]


29. Tudásvásár - 2024

Szöveg:Niethammer Zoltán
Fényképezte:Niethammer Zoltán
2024.04.15
[119 db kép]


30. Körzeti labdarúgó diákolimpia - éremesõ

Április 9-én lezajlott a körzeti labdarúgó diákolimpia 3. fordulója is. A szentesi mûfüves pályán játszott mindhárom csapatunk. Nemcsak más csapatokkal kellett megküzdeniük, de a hirtelen meleg is igénybe vette õket. Azonban így is példás játékkal mindhárom csapatunk dobogós lett.
2. korcsoportban a 3-4. osztályosok játszottak, õk a 2. helyet szerezték meg Szöllõsi-Lukács Adrienn vezetésével. Csapattagok: Bugyi Botond, Faur Dávid Juior, Gazsi Zétény, Kovács Bence, Kovács János, Kovács Zente, Nacsa Dénes, Shwartz Marcell, Takács Mihály, Vincze Vajk.
A 3. korcsoportban az 5-6. osztályosok remekeltek, õk is a 2. helyet szerezték meg. Ebbõl a csapatból néhány játékos feljátszott a nagyobbakhoz, így õk az utolsó meccsre azért már jócskán elfáradtak. Eredmények: Kiss B. - Klauzál játék nélküli gyõzelem. Elõdöntõ: Kiss B - Szt.Erzsébet 2:0 Gólszerzõ: Faur 2. Döntõ: Kiss B - Koszta 0:3. Csapattagok: Müller Flórián, Budai Albert, Mészáros Nimród, Faur Dávid Junior (4.a), Mayer Bence, Rotár Balázs, Törõcsik Zoltán, Ökrös Ádám.
4. Korcsoportban a 7-8. korosztály játszott. Õk a 3. helyen végeztek a mérkõzések végére. Eredmények: Kiss B. - Fábián 3:0 Gólszerzõk: Ökrös Á. 1, Törõcsik 1. Bárkai 1. HMG - Kiss B 4:0 Elõdöntõ: Kiss B.-Koszta 1:3 Döntõ: Kiss B.-Deák10:7 Gólszerzõk: Bárkai 6., Horváth 2., Ökrös Z. 2. Csapattagok: Müller Flórián, Ökrös Ádám, Törõcsik Zoltán, Mayer Bence, Bárkai Roland, Ökrös Zénó, Horváth Noel László.
Gratulálunk a csapatoknak! Az edzõknek köszönjük a felkészítést!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2024.04.12
[6 db kép]


31. "Pót" Reformáció túra

Az õsszel esõs idõjárás miatt elmaradt Reformáció gyalogtúrát pótoltuk a tavaszi szünet elõtti napon. A túra megálmodója, Pólya Sándor volt már jó néhány éve, azonban most én vettem át a staféta botot. A szentesi vasútállomáson gyülekeztünk nem kevés létszámmal, majd átvonatoztunk Csongrádra, ahonnan indult a túra. Elgyalogoltunk a Református templomhoz, ahol Nagypál Julianna kolléganõ tartott egy kis áhitatot. Onnan folytattuk utunkat Szentes felé. A vasúti hídon keltünk át, ami nagyon izgalmas volt a gyerekek számára is. A fõúton a Rendõrség biztosította biztonságos átjutásunkat, melyet ezúton is hálásan köszönünk! 39 diákunk gyalogolt a túrán, valamint szülõk, testvérek, szóval sikeresen zárult a túránk. Szülõknek hálás köszönet a segítségükért! Szerintem mindenki kellemesen elfáradt a végére, de kellemes élményekkel tért haza.

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.04.01
[14 db kép]


32. 6. Nyuszi futás

Tavaszi napsütéses,de ugyanakkor szeles idõben került megrendezésre a hagyománnyá vált alsós tanulóinknak megrendezett Nyuszi futás. Ismét a Kurca kört kellett teljesíteni, melymek távja 700 m volt. Remek hangulatban, szuper versengéssel telt a mai délután, ahol a gyermekek jól érezték magukat. Volt, aki nagyon elfáradt, de volt aki könnyedén száguldott be a célba. Cél, hogy felhívjuk a mozgásra, sportolásra, egészséges életmódra a figyelmet, minél több gyermek élje át a futás adta örömöket. Évfolyamokra, fiú-lány kategóriára volt bontva a díjazás. Az 1-3. helyezett éremben, 4-6. helyezett oklevélben részesült. A sárga pólóinkban, mint a zümmögõ darázsraj leptük el a Gödör és a Kurca kör környékét. Csodás eredmények is születtek, melyek alább olvashatók. Fair play oklevél díjban részesült önzetlen segítségéért (nem hagyták magára, aki rosszul lett) Szabó Anna Erzsébet, Fábrik Félix, Banka Zsófia, Varga Norbert, Garaba Zoltán, Baranyi Péter, Vincze Vajk.
1. osztályos fiúk: 1. Szabó Barnabás 2. Orbán Zoltán 3. Elekes Péter 4. Szaszkó Szilárd 5. Ravasz Dávid 6. Berezvai Dániel
1. osztályos lányok: 1. Varga Liliána 2. Szûcs Lora 3. Jernei Anna 4. Gránicz Inez 5. Kovács Noémi 6. Pászti Rebeka
2. osztályos fiúk: 1. Ravasz Benedek 2. Bugyi Dávid 3. Tóth Zoltán István 4. Szöllõsi Milán Ferenc 5. Tóth Noel 6. Rózsa Ferenc Zalán
2. osztályos lányok 1. Harkai Lilla 2. Egri Dorina 3. Busi Eszter Anett 4. Almási Zoé 5. Orosz Hedvig Iringó 6. Szabó Norina Petra
3. osztályos fiúk: 1. Kósa Zalán 2. Bakó Zalán 3. Gazsi Zétény 4. Kiss Dominik Noel 5. Kovács Bence 6. Jenei Gergõ
3. osztályos lányok: 1. Hars Zora 2. Olasz Réka 3. Hatos-Szekander Rozi 4. Ravasz Hanna 5. Pataki Veronika 6. Kukovecz Kata Eszter
4. osztályos fiúk: 1. Faur Dávid Junior 2. Csendes Dávid Benjamin 3. Kovács Zente 4. Kovács János 5. Takács Mihály 6. Nacsa Dénes
4. osztályos lányok: 1. Kiss Emma 2. Gráczer Dorka 3. Horváth Lili Szonja 4. Báthory Adél 5. Holman Petra 6. Tavaszi Borbála
Gratulálunk a versenyzõknek!

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Nyíri Dániel
2024.03.27
[40 db kép]


33. Megyei mezeifutó diákolimpia

Március 25-én került megrendezésre Hódmezõvásárhelyen a megyei mezeifutó diákolimpia,melyre két alsós csapatunk is bejutott õsszel.Napsütéses,de szeles idõ volt,azonban klassz füves területen kijelölt füves pályán futhattak a versenyzõk a Európa parkban. Itt már megyei szinten több atléta,triatlonos is megfordul, akik hetente többször futnak. A mi indulóink nem atléták,de megállták a helyüket,és tapasztalatokat gyûjthettek.
Faur Dávid Junior (4.a) fantasztikus futással egyéni 6. helyezett lett a 70-80 fõs mezõnybõl. Ez egy nagyon dícséretre méltó eredmény. Csapatban 6. helyezést értek el.
Csapattagok: Faur Dávid Junior (4.a) Csendes Dávid Benjamin (4.b), Kovács Bence (3.a), Kovács Zente (4.b), Kósa Zalán (3.a).
Leány csapatunk is szépen teljesített,csapatban 9. helyezést értek el.
Csapattagok: Gráczer Dorka (4.a), Horváth Lili Szonja (4.a), Kiss Emma (4.b), Olasz Réka (3.a), Olasz Noémi (3.a).
Gratulálunk a versenyzõknek!

Szöveg: Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte: Dósai-Molnár Szilvia
2024.03.27
[4 db kép]


34. Körzeti labdarúgó diákolimpia (2. forduló)

Március 21-én került megrendezésre a körzeti labdarúgó diákolimpia 2. fordulója a szentesi mûfüves pályán, melyen iskolánkból 3 csapat is rúgta a bõrt 2-3-4. korcsoportban. Mindhárom csapatunk remekül játszotta a 3 mérkõzést.
2. korcsoport eredmények:
Kiss B.-Klauzál 4:3
Góllövõk:Gazsi Zéti 1,Faur D. 3
Kiss B.-Koszta "A" 2:1
Góllövõk:Kovács Z. 1,Bugyi B. 1
Kiss B.-Szt. E. 0:6
Kiss B.-Koszta "B" 4:0
Góllövõk:Faur D. 2,Kovács Z. 1,Vincze V.1
Csapattagok:Bugyi Botond,Faur Dávid Juior,Gazsi Zétény,Kovács Bence,Kovács János,Kovács Zente,Nacsa Dénes,ShwartzMarcell,Takács Mihály,Vincze Vajk.

3. korcsoport eredmények:
Kiss B. -Szt. ERZSÉBET 2:0
Gólszerzõk:Faur 1,Müller 1
Kiss B.-Deák B. csapat 6:0
Gólszerzõk:Budai 4,Faur 2
Kiss B.-Fábián 7:2
Gólszerzõk:Faur 4,Müller 1,Mészáros 2
Csapattagok: Faur Dávid Junior,Mayer Bence,Müller Flórián,Ökrös Ádám,Törõcsik Zoltán, Mészáros Nimród Zsolt, Rotár Balázs, Budai Albert.

4. korcsoport eredmények:
Kiss B.-Szt. ERZSÉBET 4:1
Gólszerzõk:Horváth 1,Ökrös Z. 1,Bárkai 2
Kiss B.-Klauzál 4:2
Gólszerzõk:Ökrös Z. 1,Bárkai 3,Horváth 1
Kiss B-Szegvár
Gólszerzõk:Bárkai 5,Ökrös Z. 2,Törõcsik 1, Horváth 1.
Csapattagok:Mayer Bence,Horváth Noel László,Ökrös Zénó,Törõcsik Zoltán,Ökrös Ádám,Müller Flórián,

Az utolsó forduló április 9-én lesz,melyen eldõl melyik csapatunk jut tovább a megyei döntõbe. Sok sikert kívánunk! Edzõknek köszönjük a felkészítést!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2024.03.27
[4 db kép]


35. "Szállj költemény, szólj költemény..."

Március 18-án rendezte meg iskolánk házi szavalóversenyét az alsó tagozatos diákjai között. A négy évfolyamból összesen 26 versmondó szavalta el választott versét. Vidám és elgondolkodtató mûvek is elhangzottak a különleges délután alkalmával.
A következõ eredmények születtek 1-2. osztályos kategóriában:
1. Székely Zia (1.a) Molnárné Bodnár Henrietta
2. Farkas Ábel (1.b) Szõllõsi- Lukács Adrienn
3. Kustár Dávid (1.a) Molnárné Bodnár Henrietta
Különdíjasok: Szabó Anna Erzsébet (1.b), Halmos Adél (1.a)
A 3-4. évfolyam eredményei:
1. Remzsõ Hanga (3.a) Izbékiné Csige Hajnalka
2. Monda Mikes (3.b) Almásiné Szaszkó Edit
3. Orosz Máté (3.a) Izbékiné Csige Hajnalka
Különdíj: Szabó Júlia (3.a)
Szívbõl gratulálunk minden lelkes résztvevõnek!

Szöveg:Szöllõsi-Lukács Adrienn
Fényképezte:Szöllõsi-Lukács Adrienn
2024.03.25
[2 db kép]


36. Országos versenyen 4. helyezést értek el a Szentesi Szelíd Fiúk

Március 22-én Biharkeresztesen, a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskolában rendezték meg a 'Szelídek öröksége' címû, komplex tanulmányi és környezetvédelemhez kapcsolódó versenyt. A döntõt 2 levelezõ forduló elõzte meg, ahol 21 csapat vett részt. A záró megmérettetésre jutott be a 4. a osztályosok 3 fõs csapata: Bugyi Botond, Drahota-Szabó Nándor és Szabó Benedek képviseletében. Gratulálunk nekik!
Felkészítõjük: Varga Emília tanító


Fényképezte: Házi Edit
2024.03.24
[10 db kép]


37. Iskolába hívogató Gergely-járás

A 4.a osztályosok dramatikus játékkal keresték fel az óvodásokat a Farkas Antal utcai és a Talentum Református óvodákban, több csoportban.
Vidám, verses, énekes elõadásukkal a nagycsoportosokat hívogatták szeptembertõl az iskolába. Az elõadás végén az óvodások felkötötték a Gergely-zászlóra az óvodájukat szimbolizáló szalagot, amelyen minden iskolába menõ óvodásnak felkerült az óvodai jele. Ez a szokás is lehetõséget kínál arra, hogy a nagycsoportos gyermekek kapcsolatba kerüljenek az iskolával. Az elõadásukért nagyon szép ajándékokat kaptak az iskolások, valamint szeretetvendégségbe invitálták õket.
Nagyon nagy élmény volt újra találkozni a kedves óvónénikkel, a szeretett csoportszobákkal, játékokkal!
A mûsorra felkészítették a gyermekeket: Varga Emília és Gazda Rudolf tanítók


2024.03.14
[22 db kép]


38. A magyar parasport napját ünnepeltük

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidõsport Szövetsége (FODISZ) 2024-ben immáron hetedik alkalommal szervezte meg a magyar parasport napját február 22-én. A magyar parasport napjának szemléletformálás céljából létrehozott Lélekmozgató programja Magyarország összes sportegyesületét, önkormányzatát, nevelési, oktatási, szociális és gyermekvédelmi intézményét, civil szervezetét, az óvodástól az egyetemista korosztályig arra invitálja, hogy ünnepeljük együtt a magyar parasportot és hazánk fogyatékossággal élõ sportolóit. Idén elõször iskolánk is becsatlakozott az esemény megtartásába, és a tornateremben, udvaron voltak érzékenyítõ sportok, melyeket ki lehetett próbálni. Ülõzsinórlabda, ülésbõl kosárradobás, egykezes floorball meccs és a vakfutás volt, amit ki tudtak próbálni a gyerekek. Testnevelés óra keretein belül 127 felsõs diák mozgott együtt ezen alkalmon. Nagy örömömre szolgál, hogy a gyerekek komolyan vették a feladatok leküzdését, és olyan élményekkel térhettek haza, melyek nem mindennapiak az életünkben. Jövõre folytatjuk! Sipos Adél 8.a osztályos tanuló beszámolóját olvashatjuk: Minden ember életében meghatározó szerepet tölt be a sport. Az életfolyamataink része, segít megõrizni egészségünket, szabályozza mûködésünket. Mindenkinek szüksége van rá, legyen az a valaki ép, vagy testi fogyatékossággal rendelkezõ. A parasport is errõl szól. Már évek óta hagyomány külföldön és szerencsére Magyarországon is, hogy február 22-én megrendezik a parasport napját. Ez emlékeztet minket arra, hogy mennyire nélkülözhetetlen a mozgás. Megörültem, amikor kiderült, hogy az iskolai testnevelés órán is ez lesz a téma. Nagy jelentõsége van annak, hogy már általános iskolában megismerkedünk a parasporttal, mert ezáltal válunk együttérzõvé és elfogadóvá. Az én véleményem szerint kifejezetten nehezek voltak a feladatok. Egykézzel floorballozni, vagy bekötött szemmel futni nem kis feladat. A kosárlabdánál is más szögbõl látszik a palánk, könnyebben mellé megy a labda. Talán ezek közül az ülõröplabda volt a legegyszerûbb. Örülök, hogy a parasportolók szemszögébõl tapasztalhattuk meg a sportolás ezen területeit. Minden elismerésem az övék, amiért ilyen motivációjuk és kitartásuk van.

Szöveg:Sipos Adél (8.a), Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2024.03.10
[16 db kép]


39. Megyei úszó diákolimpia

Január 15-én rendezték meg Hódmezõvásárhelyen a megyei úszó diákolimpiát, melyre tõlünk is neveztek versenyzõk. Hárman 50 m-es egyéni számokban úsztak és egy 4x50 m-es mix gyorsváltó csapatunk indult. Jó hangulatú verseny volt, szép eredmények születtek. Kanfi-Horváth Sarolta I. korcsoportban 50 m-es mellúszásban 12. lett. Róla tudni kell, hogy ez volt élete 2. versenye, mert az elsõ a városi úszó diákolimpia volt, ahonnan tovább is jutott a megyeire egybõl. Hegedûs Balázs 2. korcsoport 50 m-es mellúszásban 5., Várdai Béla Boldizsár 50 m-es hátúszásban szintén 5. helyezett lett. A 4x50 m-es gyors mix váltónk a 4. helyen végzett. Csapattagok: Mészáros Kincsõ (4.b), Orosz Réka Norina (4.a), Várdai Béla Boldizsár (3.b), Kósa Zalán (3.a). Gratulálunk a versenyzõknek! Köszönjük az edzõk munkáját!

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2024.02.21
[3 db kép]


40. Járási Kazinczy-verseny Nagymágocson

Február 7-én rendezték meg Nagymágocson a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny járási fordulóját. Iskolánkat Hatos-Szekander Sára 5.a, Sipos Gréta 5.a és Kékegyi-Kovács András 6.a osztályos tanulók képviselték. Az ötödikes lányokat Vanó Éva tanárnõ, Andrást Karikó-Tóthné Puskás Gabriella tanárnõ készítette fel a versenyre.

Ebben a korcsoportban 13 versenyzõ mérte össze olvasási tehetségét a tavaszias délutánon. A szabadon választott szövegek felolvasását követte a kötelezõ szöveg elõadása. Az országos szervezõk által kijelölt 3 szövegbõl a járási zsûri azt választotta, ami Mátyás király könyvtárát és a corvinákat mutatta be.

Versenyzõink ügyesen helytálltak. Nagy örömünkre Kékegyi-Kovács András a 3. helyen végzett.

Szeretettel gratulálunk! Köszönjük Sárréti Krisztina szülõi segítségét!

Szöveg:Karikó-Tóthné Puskás Gabriella
Fényképezte:Karikó-Tóthné Puskás Gabriella
2024.02.21
[12 db kép]


41. Képességfejlesztõ foglalkozások a Református EGYMI munkatársai vezetésével

Február 16-án, péntek délután 1-2. osztályos tanulóknak a Református EGYMI munkatársai játékos képességfejlesztõ foglalkozásokat tartottak. A gyerekek csoportokban különféle készségfejlesztõ játékokkal játszottak. A képsoron a 2.b tanulóinak örömteli perceit láthatjuk.


Fényképezte:Cseh Lajosné
2024.02.19
[26 db kép]


42. Tutor (segítõ) általi társas tanulás

A tanév elején a Szegedi Tudományegyetem Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoportjának munkájába, partnerintézményként kapcsolódtunk be. Ebben a programban az alsósok természettudományos alapismereteket szereznek a felsõs diákok irányításával. Iskolánk 4.b osztályosai olyan délutáni foglalkozásokon vesznek részt, ahol természettudományos témájú kísérleteket végeznek a 6.a-s tanulók irányításával. A kísérletek elõkészítésében és a délután felügyeletében Kerekesné Török Mária és Baranyiné Kósa Ágnes vesznek részt. A felnõttek munkáját Orbán Réka segíti. Eddig az iskola kémiatermében folytak a foglalkozások, de terveink és reményeink szerint a kísérletezés következõ helyszíne a csongrádi Batsányi János Gimnázium laborja lesz. Ígérjük, hogy onnan is képes beszámolóval jelentkezünk majd.

Szöveg:Baranyiné Kósa Ágnes
Fényképezte:Baranyiné Kósa Ágnes
2024.02.19
[9 db kép]


43. DÓSAI-MOLNÁR SZILVIA testnevelõ elismerése

Testnevelõi díjban részesült DÓSAI-MOLNÁR SZILVIA, a Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde pedagógusa
A Csongrád-Csanád Vármegyei Diáksport Egyesület megújított formában ismerte el a kiemelkedõ munkát végzõ pedagógusokat, a tavalyi tanév legeredményesebb diákjait, felkészítõ pedagógusait. Szentes körzet testnevelõi díjban részesült: DÓSAI-MOLNÁR SZILVIA, a Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsõde testnevelõje. Szilvi a szentesi sportélet aktív tagja, mivel mai napig versenyszerûen sportol, ezzel is példát mutatva a tanítványainak. Diákjait lelkesen készíti fel a Diákolimpia versenyekre, sikeres szereplésre. A versenyeken diákjaival együtt „él”, lelkesíti, segíti teljesítményüket a cél elérése érdekében. Határozott kedvességével támogatja tanítványait. A körzeti versenyek lebonyolításában is minden évben aktívan részt vesz, szakmai tudásával segíti a versenyek lebonyolítását. Munkájában, sportéletében is további sikereket kívánunk.
Szívbõl gratulálunk a díjazott testnevelõknek!


2024.02.17
[4 db kép]


44. Farsang a Süni csoportban

"Itt a farsang áll a bál" Jókedvünkkel, színes dekorációkkal, lufikkal teremtettük meg a farsangi hangulatot a Talentum Református Bölcsõde Süni csoportjában. Egész hetet a farsangi készülõdés szõtte át. A gyermekek farsangi maszkokat festhettek, bohócot készíthettek, mackókat ragasztottak. A hét utolsó napján zenés-táncos mulatsággal, mackó jelmezbe bújva búcsúztunk a téltõl. A gyerekek a tornaszobában egy izgalmas akadálypályán egyensúlyozhattak, kúsztak, másztak, ugrándoztak, majd ezután farsangi fánk kóstolásával zártuk a farsangi hetet.

Szöveg:Frank Fanni
Fényképezte:Tóthné Mohos Erika
2024.02.15
[21 db kép]


45. Farsang a Kiscsillag csoportban

A Talentum Református Bölcsõde Kiscsillag csoportjában a múlt héten farsangi hetet tartottunk. Manóknak öltöztünk. A jelmezt a gyerekek saját maguk készítették szivacsnyomdával. Táncoltunk, mondókáztunk, énekeltünk. A hetet egy vidám farsangi délelõttel zártuk le. Ezen a napon a kismanók akadálypályán másztak, ejtõernyõt mozgattak, színes labdákkal tevékenykedtek. Amikor elfáradtak farsangi fánkkal és meleg teával kínáltuk meg õket.

Szöveg:Csendes-Merza Ágnes
Fényképezte:Tóthné Mohos Erika
2024.02.15
[13 db kép]


46. Farsang - 2024.

Szeretettel osztjuk meg a 2024-es farsang képeit.


2024.02.09
[92 db kép]


47. Kazinczy-verseny a felsõ tagozaton

A Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny iskolai fordulóját január 17-én tartottuk meg. Az 5. és a 6. évfolyamosok körébõl sokan vállalkoztak a kifejezõ, hangos olvasásuk bemutatására.
A választott szövegek felolvasása után mindenki ugyanazzal a szöveggel birkózott meg, ami az idén Szenczi Molnár Albert - a nagy zsoltáríró és fordító - életéhez kapcsolódott.

Szoros versenyben a következõ eredmények születtek:
1. hely: Kékegyi-Kovács András 6.a (felk: Karikó-Tóthné PG)
2. hely: Sipos Gréta 5.a (felk: Vanó Éva)
3. hely: Hatos-Szekander Sára 5.a (felk: Vanó Éva)
4. hely: Farkas Regina 6.a, Kis-Hajdu Sámuel 6.a, Ujj Kira 6.b (felk: Karikó-Tóthné PG)
Az elsõ 3 helyezettnek sok sikert kívánunk a járási versenyhez!
Köszönjük mindenkinek a részvételt és a felkészítést!

Szöveg:Karikó-Tóthné Puskás Gabriella
Fényképezte:Karikó-Tóthné Puskás Gabriella
2024.01.17
[2 db kép]


48. Mikulás napi zsinórlabda bajnokság

A lányoknak minden év decemberében Mikulás napi zsinórlabda bajnokságot szervezek iskolánk tornatermében. A zsinórlabda a röplabda "elõszobája", itt nem ütjük a labdát, hanem elkapjuk, de a szabályok ugyanazok, mint a röplabdában. Egyszerûsége miatt könnyen játszható, élvezetes játék körünkben is. A lányok 5-6. és 7-8. évfolyamon játszottak körmérkõzéseket egymással. Az 5. osztályosok nemrég tanulták meg a játékot, de nagyon ügyesen játszottak minden meccsükön. Izgalmas mérkõzéseknek lehettünk szemtanúi, nagyon klassz hangulat volt. Minden csapat oklevelet kapott az eredményhirdetésen.Tavasszal játszunk még egy fordulót.

Eredmények 5-6. osztály:
1. Manók csapata (6.a)
2. Csirkecombok (6.b)
3. Happy girl's (5.a)
4. Rénszarvasok (5.b)

Eredmények 7-8. osztály:
1. Csoda csapat (7.b)
2. Szuper kukák (8.a)
3. Kuglik (8.b)
4. Lapát fejûek (7.a)

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2024.01.12
[10 db kép]


49. Mikulás napi foci kupa

Sikeresen rendeztük meg a már hagyományos, osztályok közötti Mikulás napi foci kupát december elején a tornatermünkben. Az 5-6. évfolyam és a 7-8. évfolyam játszott egymással körmérkõzést, így minden osztály 3 meccset játszott. Ismét jó hangulatú délutánok voltak, izgalmas meccseket láthattunk most is diákjainktól.
Minden csapat oklevelet kapott és a gyõztes csapat 1 évig õrizheti a vándorkupát.

Eredmények 5-6. osztály:
1. Ûber 6-os (6.a)
2. Magyarok (5.a)
3. Fakanal (6.b)
4. Shrukk (5.b)

Eredmények 7-8. osztály:
1. Goblinok (8.a)
2. Royal Simik (8.b)
3. Stella (7.b)
4. Stella security (7.a)

Szöveg:Dósai-Molnár Szilvia
Fényképezte:Dósai-Molnár Szilvia
2024.01.10
[10 db kép]


50. Célba értek a Karácsonyi ajándékcsomagok

A Szõlõsgyulai Református Gyülekezet lelkipásztorától érkezett levél a karácsonyi ajándékcsomagok kiosztásáról: "Istentõl gazdagon megáldott, boldog új évet kívánok nektek, a gyülekezetnek és az intézményeknek! Ismételten hálásan köszönjük azt a nagylelkû gyûjtést, amit folytattatok, hogy a hittanosaink karácsonyi ajándékot kaphassanak. Ismét többet gyûjtöttetek, mint amennyit helyben fel tudtunk használni, ezért a környezõ falvakba is juttattunk a csomagokból." Laskóti Zoltán

Szöveg: Karikó-Tóth Tibor
Fényképezte: Laskóti Zoltán
2024.01.03
[79 db kép]


We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.